insyaAllah. bersama kita berkongsi ilmu ;)

Tuesday, September 7, 2010

Besdei Sape ..?

Bismillah walhamdulillah.


Kalau ikutkan hati, nak je aku tidur balik ni. Tapi mengenangkan 8 September ni bukan tarikh yang datang seminggu sekali, aku sanggup ‘sangga’ mata ni kejap buat entry pasal kamu taw.

1st situation. Suatu petang yg indah, moto aku habis minyak. Seingat2 aku, budak2 bilik semua tgh syok tido lagi. Memang patah r kaki kan kalau aku jalan kaki balik bilik ni kn? So, sbb aku ad ko, aku pon call ko. *Salam, ko ad katne nih? Meh amek aku kt klinik jap* Talian putus. Credit xd pulak. Dekat area EDU 2 mana ad kedai jual topup kn? Kalau ad pun, hari tuh weekend mmg kompem r tutup. Aku letak phone aku dlm beg, bersiap-siaga untuk melangkah pulang. Azan asar kedengaran. Jadi utk tidak membuang masa, aku pon g lah masjid. Habis solat, aku layan nota cinta jap, then ternampak sorang member nih, so aku pun mengemis kenderaan untuk pulang k bilik. Sampai kat bilik, Raafiq tanye, *weih Ee, bini ko banyak kali kot call aku tadi, dia cakap ko masuk spital*. Hahaha.

2nd situation. LAWSOC bukan booth sempena AikolFest. Sebagai exco yang baik, aku ditugaskan mencarik kek coklat. Mula2 aku approach r syed. Tapi sebab kebetulan mak aku ad pameran usahawan kt Bukit Jalil, aku pon roger r dia. Kalau ikot imagination aku, dlm 2 plastik besar pon lebih dr cukup dah utk bwk balik. So, aku ajak Cham g sana. Sampai2, amik ko, mak aku bagi 5 kotak kek+roti nak suruh jual. Ya Allah. memang fikiran luar kotak betol r. aku call Kak Masleha,at least kalau dia mengamuk pun, 2 utk LAWSOC. Tapi, dia balik umah pulak. So, aku call ko. Ko sgt r ad prog tym 2. Sbb xd pilihan sgt, aku goda gak ko sruh datang. Dgn penuh keterpaksaan, ko dtg jugak. Hasilnya? ko bwk kete mcm nk jemput van jenazah punye stail. Bleh r book siap2 bas UIA gi Terengganu kenduri arwah aku kan? Hahaha.

Others situation. (aku nak tido jgk nii!!!! ;p) Sape r bleh lupe bila ko berduka time kamera ko hilang kt jogja 2? Ko ingat aku x tahu ko nangis tersedu-sedan bawah katil? Ko ingat mawi tido betol2 k tym tu? Dia sangatlah spy aku. Hahaha. Kamera ko xnk blik Malaysia r 2. Sape r bleh lupe bile ko kne marah ngn nenek tingkat 3 tuh? Tetiap kali kne marah, rabak kredit ko call aku kan? Hahaha. Dia sangatlah x faham mcmna penderitaan kita nih, ko igt masa dia student dulu dia join ke persatuan mahasiswa camnih?


Walau ko ad sume barang set lengkap macam perempuan, walau ko xnk hantar aku g LRT pada hari yg hujan, walau ko selalu buat muke tetiap kali aku datang lambat masuk kelas, walau ko macam nak makan bile ko rasa aku x study pun even esok exam, walau ko selalu dikecewakan je tetiap kali buat pujuk rayu kt aku ajak g library, walaupun ko merajuk kalah awek aku tetiap kali rasa aku macam buat derk kt ko, walaupon mulut ko memang da tertanam ‘cissss!’, ‘syaiton’, ‘kepala ho’ kt tepi bibir, walaupun ko perasan ko hensem sbb ada ‘abang angkat’ (hahahahaha), walau apa sekalipun ……….. KO INGAT AKU HERAN KE HAH ??


Kita sama? Ko menghabiskan malam ko kt library, aku menghabiskan malam aku kt bilik meeting. Ko layan lagu2 barat, aku layan nasyid. Ko orang kaya, aku orang miskin. Ko ada abang angkat, aku ada ‘kakak’. Ko MRC, aku LAWSOC. Ko orang perak, aku orang ganu. Ko sekolah agama, aku sekolah sains. Berat ko 80kg, berat aku 50kg. Ko bajet ko hensem, aku x bajet pon. Ko beremosi, aku x seemosi ko. Ko jenis yang amik peduli, aku jenis yang ‘biarkan ia berdikari sendiri’. Result ko DeanList, result aku kais pagi makan pagi List. Ko bawak kete, aku xd duit nk beli kereta. Ko sebilik ngn Dhue, aku sebilik ngn Rapik. Ko jenis yg lepak restoran ekslusif, aku lepak mamak je. Petang2 ko tido, petang2 aku main. Ko 6 beradik, aku 9 beradik. Adik2 ko sume laki, adik2 aku ad laki ad prempuan. N mcm2 perbezaan lagi, satu pun x pernah membezakan kita =)

Selamat Hari Jadi kepada Nik Azman bin Nik Hashim, semoga Allah memberkatimu.. (oit, Dani, ni bukan entry utk ko taw, ko jgn dok perasan. Hahaha.)


May Allah bless. Wallahua’lam.

Izzatghazali,
Bandar AMBS,
Terengganu darul Iman.

7 comments:

Daniel said...

whatever ;p

izzatghazali said...

hahaha ~

jual muke ko r wei!!

syfadh said...

patotla mak aku kate, "jangan dilayan orang2 gile".

Norzam Nabilah said...

alaaa xleh nk komen! eE sila tgk kt chatbox.
d mna2 ada tuan syed. sah boring ang kt rumah kn syed haha

Daniel said...

e... tgok syed....(T_T) syed ngong r... syed ko jgn dengki k

izzatghazali said...

hahaha..

dlm bilik korang gaduh..
dlm toilet korang gaduh..
dlm library korang gaduh..

xkn lh kt ruangn komen ni pon korang nk gaduh jugak??

hahaha

izzatghazali said...

aik??

B ni bleh j ko komen nih??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...