insyaAllah. bersama kita berkongsi ilmu ;)

Monday, May 31, 2010

sy ni bukan baik sgt pn

bismillah..

dgn nama ALLAH yg Maha Perkasa..

sy rasa geram sangat.. geram, geram dan geram!! msti korg tahu psl Israel serang kapal bantuan utk Palestin kn? recent issue kot, geram kt Israel?? haha, buat apa saya nk geram kt diorang?? Allah da awal2 pesan dlm Quran, Yahudi ni kaum yg dilaknat, diorang bajet diorang bangsa paling best kt bumi ni, banyak nabi ALLAH turunkan dari kalangan diorang, n bila kekasih ALLAH, nabi kita, Muhammad SAW ALLAH turunkan dari Bani Quraisy, diorang rasa bengang r.. n sy xgeram ngn diorang, da mmg diorang jahat, nak kata apa lagi kn? sama r macam kita lempang laju2 org pekak sbb xdgar bunyi loceng r, x ke haru??

sy online, baca blog2,n update FB ngn info2 palestin (kata FB sbg medan dakwah ;p), cuba utk terap betapa kita WAJIB mengetahui dan seterusnya bertindak sbg seorang jundullah, tp sy dikejutkn dgn chatbox sy, adlh sorg hambaALLAH nih, (kne r rahsiakn kn? bru r suspen ;p), dy sembang2 r ngn sy, n all of sudden, dy ckp, ko blaja r dlu Eee, xsmp masa ag ko nk bwt camni.. sy tnya r, bwt ap? tulis status kt FB cm2, letak post picta aminulrashid, UKM4, palestin.. sy mmg da msuk darah dlm kpala (tp msih kekalkn cute ;p) pn mgamuk r, sy ckp

"ak bwt cmni bkn sja2 r shbt, ak bwt sbb ni mdan juang ak, ni lh jwpan ak kt Allah 6t, sbb klu shbt nk taw, ttiap mnd kte bwt ni, Allah akn tnya, even besar zarah kn? n dpan Allah 6t, insyaAllah, ak kn ckp, ni usaha ak yaAllah, utk bwt 'sesuatu' utk daulatkn syiar-Mu, n even aku bwt cmni pn, xberenti gak Israel 2 serang Palestin, xplah, 2 jawapan ak.. sma cm brug kecil yg usaha nk padamkn api yg bakar Ibrahim, walaupun xluak pun api 2 bakar Ibrahim, tp burung 2 bwt derk j kn? sbb ble Allah tnya 6t, 2 jawapan dy.. sma cm ak..

dia diam.. agak lama.. n dy ckp.. "baek ko blajo dlu r Ee", aku takot, tgh2 ak blajo ni, umur aku xpnjag, n ak mati sblum ak smpt libatkn diri dlm mnd2 cmni, ap jwapan ak? ko taw k ble ak nk mati? klu ak jd mahasiswa yg tunggul, yg xamek taw pn mnd2 kliling ak, baeklh ak keje jd pakguard kt skolh adk ak, kte student kn? n kte taw byk mnd, apsl kedekut sgt nk kogc ngn masy yg xtaw?? myb dia bengang, lantak ko r Ee, kang masok penjara 6t, baru ko taw.. dy da blah dr chatbox 2, klux, aku rsa ak jwb cmni, bia r, ak xksh pn klu ak kne pnjara, myb smggu dua, aku kn ngis, mnysal, tingat kt fmily, mber2, tp lma2, insyaAllah, uzlah 2 akn tingkatn ketahanan jiwa ak, tarbiah tak langsung utk kuatkn hati ak..

n lama ak termangu pas2, myb mncari2, kt mna slh ak lg, ak bkn nk jd bgos sgt, sbb mmg ak bkn bgos sgt pn, ak xckp pn ak baek, jhat ak ni, *seyez*, tp ye ke org jahat cm ak xleh bg nasihat?? Ali ibn Abu Talib ckp, tgok ap yg dickp, bkn sape yg ckp.. xkn ncik shbt2 smua nk tggu malaikat trun dr langit dlu pesan, bru nk ikot? n ak sgt mngaku, aku bukn seorang daei yg baek, utk kawn2 smua.. maafkan lh aku, sbb aku pn xsmpurna jgk, sma cm korg~ n igtlh, izzatghazali ni bknlh contoh yg bgos utk anda sekalian, tp sma2 lh kita brubah dmi kebaekn brsama2..

*i fell like crying* byk ag mnd ak nk tulis, tp ak xnk keyboard ak rosak sbb mata ak da stat bocor, so, maafknlh aku sbb ak bkn baek sgt pn..

3 comments:

izzatghazali said...

soei2..

ak bkn jnis yg msokkn emo dlm n3, tp kali ni, aku pn xtaw asl ak trsa sgt..

yg pntig, seyez ak GERAM !!

ya Allah, bg hidayah utk kami ..

melatidaisy said...

salam alaik..

sabar,
sesungguhnya Allah akan menilai perbuatan kita melalui niat kita, Dia Maha Mengetahui,
anggaplah ini sebagai salah satu cabaran utk berdakwah, keep ur nice work :)

Daniel said...

salam alaik~~lap dulu air mata tu.dani dah segan ;p

manusia2 bongok je yg tak paham apa yg kita perjuangkan~
allah kan sentiasa ada blkg kita dan tau ap yg kta perjuangkan~
bukan shbt itu yg bagi syurga kan?

btw~~join umma-united.com ~~ fb versi kita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...