insyaAllah. bersama kita berkongsi ilmu ;)

Thursday, January 13, 2011

budak law pun main bola lah wei!


Bismillah walhamdulillah.

Aikol Football Championship [AFC] sudah bermula.
sembang masa makan kt kafe.
sembang dlm kelas masa lecturer xmasuk lg.
sembang masa rmai2 bermigrasi ke toilet.
semua pasal bola.
"nak main taktik apa lawan team ni?"
"formasi apa nak gune?"
"weh dgr citer team dia ad foreigner power,"
dan mcm2 lg.

dan seperti selalu.
yg awak nampak, yang saya tahu.
jadual match sedikit sebanyak mengganggu masa kelas.
tmbh2 bila 'dia' adlh backbone team mereka.
akan jadi peristiwa skip-class, mtk org sign-kan,
lecturer xnk terima excuse letter dll.

suasana di kuliah akan dipecahkn ikot 'team'.
kalau boleh nk jalan2 area kuliah rmai2 11 org.
rsa mcm nk tayang jersi hari2.
show your true colour kn?
ini lh org panggil kesepakatan.
klu menang lh.

dan AFC juga akan digunakan sbg medan penguji pengaruh.
berapa ramai supporter yg team korang dpt tarik.
selalunya, sister2 yg sama level dgn team yg main,
akan turun rmai2.
nak tgok match k nk tgok player ni? haha ;p
dtg dgn payung. bwk jajan sket.
tp dress up mcm nk g tgok wayang.
aduhai korang.

referee akan sentiasa dipersalahkn.
ini general principle dia.
lebih2 lg klu bg keputusan dlm keadn x myakinkn.
mmg silap besar.
kne provok tgh padang.
kne kutuk tepi padang.
hahaha. harga sorang yg berbayar sbg referee kn? =)

walaupun banyak isunya.
ini prog bukn kami buat utk korang gaduh sma2 sndri.
bukn utk korang jd mkin biadap dgn senior2.
bukn jgk utk korang kutuk2 junior.
rileks sudah.

hadiah utk yg menang bkn dpt toyota vios pn.
bkn dpt percutian kt bali pn (untug2 jumpa Fasha ;p)
dpt hamper yg kne bahagi 20 org.
dpt medal yg maybe akan hilang bile letak merata.
habis seminggu dua. senyap r balik pasal bola.

tp. selaku pemain jgk.
hadiah yg tertinggi adalah mempertahankn maruah.
but still. manner kne jaga.
akhlak ni kat mne2 pn kita kne junjung kn?
setakat main bola nmpk kepala lutut 2.
mencarut2 kutuk referee.
biadap gila dgn organizer.
toksah dok bising2 lh psl maruah.
buat malu kaum je. hehe.

apapun.
meh kita enjoy main, enjoy menyokong.
enjoy tambah kenalan, enjoy merasa penat.
enjoy meraikan menang. enjoy menerima kekalahan.
enjoy dgn smgt kesukanan. =)
sila bangga jd AIKOLians taw!

p/s : jgn r tinggal semayang asar klu nak main pun. xbaik lh.

3 comments:

Mawi Hensem said...

suka hok last skali 2....

nurIman Abdul said...

btol2...maen2 jgk...yg perlu 'dijage' tu jgn diabaikan..

hatta bersukan pn kte nak dpt redhaNya kan..

so,pelaksanaan kena ikut syariat..baru dpt berkat..:)

Izwan said...

selamat berliga.. EPL pun tengah on going gak ni.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...